Purgérnød - Jatropha Podagrica

140,00 kr.

Ikke på lager

Gratis fragt på ordrer over 600,-

Levering 2-5 hverdage

Purgérnød – Jatropha Podagrica

(prisen er uden potte)

Purgérnød hedder den, fordi den indeholder en giftig mælkesaft, der virker purgerende (afførende). Dele af planten er meget giftig!

Purgérnød er ikke en af vore mest almindelige stueplanter. Den foretrækker en muldrig standardjord og trives bedst, hvis man vander og gøder jævnligt i vækstsæsonen om sommeren. Men den har også selv oplagret et vandreservoir, hvis der skulle komme en tør periode, og den tåler udmærket den tørre luft i centralopvarmede rum. Podagrica betyder med opsvulmet fod, og i USA kalder man den podagraplante. Det er i foden, den opsamler sine reserver. Det begrænser også fordampningen, at bladene er få og læderagtige. De sidder for enden af foden, og her kommer også blomsterstilken, der bærer en kvast af mange røde hanblomster og enkelte grønne hunblomster. Hanblomsterne kan blive siddende, mens frøene udvikler sig. De spirer let, hvis man sår dem forår ved ca. 25°C.

Om efteråret taber purgérnød ofte bladene, og planterne overvintrer bedst ved 16-18° C. De skal ikke beskæres, for så blomstrer de ikke samme år.

Purgérnød må nærmest betragtes som en sukkulent, og den er derfor ikke absolut afhængig af regelmæssig vandtilførsel. Man kan roligt lade jorden tørre næsten ud mellem hver vanding. Når den står køligere om vinteren, skal der vandes endnu mere sparsomt. Fra april til august kan man tilføre flydende gødning hver anden uge.

I sit hjemland er planten udsat for stærkt lys hele året. Hvis den skal overvintre og blomstre, må den derfor altid stå så lyst som muligt, helst i et sydvindue. Om sommeren må den gerne få direkte sol. Den kan godt stå udenfor på en terrasse eller altan om sommeren, men skal i så fald skygges let i de varmeste timer. Den bedste temperatur om vinteren er 16-18° C.

Purgérnød foretrækker en porøs, men kraftig, næringsrig jord, Brug derfor en muldrig standardjord, gerne blandet med kompost og sand. Unge planter omplantes hvert år, ændre planter hvert andet år.

Relaterede varer

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.