5 stjerneanis
10 hele nelliker
3 kanelstænger (a ca. 5 cm)
5 kardemomme kapsler – eller 1/2 tsk kardemommefrø
30 g frisk ingefær i tynde skiver
3 brede strimler citronskal (usprøjtet)
1 dl friskpresset citronsaft
Sukker
½ liter koncentreret hyldeblomstsaft
1/2 liter god æblemost
1 flaske hvidvin
evt. cointreau, rom, amaretto eller lignende spiritus
måske lidt vand
Æbler i små tern
Lyse roseriner
Smuttede grofthakkede mandler
Varm alle ingredienserne – undtagen hvidvin, spritus, mandler og rosiner og æbler.
Lad derefter stå og trække et par timer eller længere.
Si krydderierne fra gløggen, tilsæt vinen og varm forsigtigt op, må ikke koge
Tilsæt evt. en kvis cointreau, rom, amaretto eller lignende spiritus
Smag til med sukker, den skal ikke være alt for sød
Læg lidt mandler, hakkede æbler og lyse rosiner i koppen før du øser op
eller kun æbler
Jeg har også nogle gange kogt krydderiblandingen op i æblemost og ladet den stå i flere dage i køleskabet og trække, så er den klar til når man skal lave gløggen
Krydderier kommer sig ikke så nøje, den skal nok komme til at smage af jul
God fornøjelse
