Hjemmelavet hvid gløgg

5 stjerneanis

10 hele nelliker

3 kanelstænger (a ca. 5 cm)

5 kardemomme kapsler – eller 1/2 tsk kardemommefrø

30 g frisk ingefær i tynde skiver

3 brede strimler citronskal (usprøjtet)

1 dl friskpresset citronsaft

Sukker

½ liter koncentreret hyldeblomstsaft

1/2 liter god æblemost

1 flaske hvidvin

evt. cointreau, rom, amaretto eller lignende spiritus

måske lidt vand

Æbler i små tern

Lyse roseriner

Smuttede grofthakkede mandler

Varm alle ingredienserne – undtagen hvidvin, spritus, mandler og rosiner og æbler.

Lad derefter stå og trække et par timer eller længere. 

Si krydderierne fra gløggen, tilsæt vinen og varm forsigtigt op, må ikke koge

Tilsæt evt. en kvis cointreau, rom, amaretto eller lignende spiritus

Smag til med sukker, den skal ikke være alt for sød

Læg lidt mandler, hakkede æbler og lyse rosiner i koppen før du øser op 

eller kun æbler

Jeg har også nogle gange kogt krydderiblandingen op i æblemost og ladet den stå i flere dage i køleskabet og trække, så er den klar til når man skal lave gløggen

Krydderier kommer sig ikke så nøje, den skal nok komme til at smage af jul

God fornøjelse 

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.