jordskokker

Jordskokker

Jordskokker er da nogle fantastiske knolde. Lige nu er de supergode – smagfulde, sprøde, sunde og meget anvendelige. Jeg har bagt boller med dem nu her. De bliver saftige og får en lækker nøddeagtig smag af jordskokkerne. Vil du ikke prøve at bage dem?

50 gram smør

4 dl mælk

1 dl tykmælk

50 gram øko gær

2 tsk groft salt

2 tsk sukker

ca 150 gram fint revne jordskokker

50 gram hvedeklid

ca 800 gram hvedemel

Pensles med sammenpisket æg

Smelt smørret langsomt i en gryde og tilsæt mælken

Hæld blandingen i en røreskål og tilsæt tykmælken.

Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser skiftevis lidt ad gangen – hold evt noget af melet tilbage. Slå dejen godt sammen. Dæk med et klæde og lad dejen hæve et lunt sted ca 1 time.

Tag dejen ud på et meldrysset bord – tilsæt evt lidt mere mel, hvis dejen klistrer. Form boller eller aflange brød – der bliver nok 15-20 stykker.

Lad brødene efterhæve ca 20 min.

Pensl med æg og drys med hvedeklid, græskar, solsikker eller hvad du synes. Bag brødene midt i ovnen ca. 20 min ved 200 grader. Skru evt. lidt ned efter et stykke tid

De er fryseegnede…………..

God fornøjelse!

Her er 5 gode grunde til at spise jordskokker
1. De sænker kolesterolet i kroppen.
2. De virker blodtrykssænkende takket være deres bakteriebekæmpende egenskaber.
3. De indeholder masser af magnesium, som virker positivt på hjertet og på stressniveauet.
4. Du kan dække 25 % af kroppens daglige jernbehov ved at spise en stor portion jordskokker til f.eks. frokost eller aftensmad.
5. De indeholder essentielle aminosyrer (aminosyrer er byggesten til protein), som er godt for bindevævet.
Bestilling på en pose GRATIS jordskokker modtages gerne – send en sms 3045 0595, så graver jeg nogle op til dig

Jordskokker er også gode til suppe, rå i salat, som bagte rodfrugter og friterede som chips.
Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.